mosetertoppen-backyard

Gondoltoppen - Mosetertoppen Sentrum

Om du vil ha alt får
du ingen bedre beliggenhet.

Mosetertoppen Backyard ligger rett ved endestasjonen til gondolen, også kalt Gondoltoppen. Dette området danner Mosetertoppen Sentrum med med flere restauranter deriblant Skavlen og Favn Restaurant. I tillegg har du Sætra uteservering og Favn Kafé. 

Hvert år er det en rekke forskjellige arrangement i området. Det har til og med vært arrangert det internasjonalt annerkjente X-games, til Petter Northug sitt eget populære renn Janteloppet. Ett av landets største turenn, Hafjell Ski Marathon er fast innslag på Mosetertoppen Skistadion i vinterferien. 

På Mosetertoppen Backyard er du i sentrum av begivenhetene. Med skibakken som nabo, og langrennsløypene som tar deg til fjells, som passerer på andre siden av Backyard-bakken, ligger alt til rette for en aktiv fritid. 

Når du ikke har ski på beina kan du nyte de omliggende restaurantene, café og barer.

Med kun 2.5 timers kjøretur unna Oslo, så er Mosetertoppen er perfekt vintersted for deg og din familie.

Beregn reisetid

Prøv reisetidskalkulatoren for å se hvor lang tid det tar å reise hit fra ditt utgangspunkt, med ulike transportmidler

Best på langrenn

Mosetertoppen har som mål å være best på langrenn og har investert betydelige beløp for å tilrettelegge for dette gjennom bl.a. bygging av ledlysløype, tidligløyper og stadig utvikling av langrennsnettet. Med gode vintre hvert år og hundrevis av kilometer med langrennsløyper ligger alt tilrette for å oppfyllle ønskene til den mest kresne.

Best på alpint

Foretrekker du en tur i bakken har du alle muligheter i et av Norges aller største alpinanlegg. Her er tilbudet rikt for hele familien. Hele 50 km alpinløyper kan du boltre deg i. De minste barna kan boltre seg fritt i Frontyard, som ligger bakkene på Mosetertoppen sentrum, mens de voksne og de eldre barna kan svinge seg nedover i alt 50 km med alpinløyper. Alpinløypene i Hafjell har vansklighetsgrad for ethvert nivå; fra grønne til svarte løyper. Hafjell kan også skilte med Norges lengste sammenhengende nedfart på hele 6 km.

Best på sykkel

Ønsker du mer fart og spenning kan Hafjell Bike Park være noe for deg. I downhillmiljøet beskrives Hafjell Bike Park som et av de beste stedene i Europa! Nå tenker du sikkert at de som setter utfor Hafjell Bike Park gjør det med livet som innsats, men faktisk er dette en morsom aktivitet for hele familien med et stort spekter av løyper og vansklighetsgrad. Utgangspunktet for Hafjell Bike Park er på Mosetertoppen. Ønsker du å utforske  Øyerfjellet fra sykkelsetet? Sett i vei! stiene starter på Mosetertoppen!

Best på rulleski

Stadig flere langrennsentusiaster får øynene opp for hvilke fantastiske muligheter det er på Mosetertoppen. Både sommer og vinter. For å møte interessen er det bygget en 3 km lang rulleskiløype i forbindelse med skistadion. Rulleskiløypen er lyssatt slik at man får optimale treningsforhold selv når dagene er korte. Ønsker du å gå langs veiene er det bare å ta gondolen ned og spenne på seg rulleskiene. Mer variert rulleskiterreng skal du lete lenge etter!

Logo